Vardagslyx med ett fint garage

Garage har, av någon märklig anledning, en stark dragningskraft på saker som vi helst vill bli av med. Men att behandla våra garage som ett bortglömt lager är ett väldigt slöseri på fint utrymme. Om du någon gång stigit in i ett ordentligt organiserat garage, där precis allt har sin plats och minsta lilla utrymme används, förstår du potentialen hos detta utrymme.

garage

Ett garage behöver inte vara lika fint som köket, men det bör tas på minst lika stort allvar. Små investeringar och ett par timmars arbete är tillräckligt för att dess karaktär ska förändras helt. Börja med att byta ut den gamla garageporten. Få saker ger ett sämre intryck än en sliten port som sakta gnisslar sin väg upp. Kanske fastnar den halvvägs eller så vägrar den komma ner igen?

Ett väl fungerande garage handlar om enkelhet och komfort. Allt som förvaras i garaget ska ha sin egen plats. Det kan vara i taket, på väggarna eller vid sidorna. Du ska aldrig behöva öppna porten och rensa upp för att kunna köra in bilen. Helst ska det också vara väl isolerat, så att det är behagligt att stiga in och ut ur bilen. Ett varmt garage ger oss extra vardagslyx, eftersom det innebär att bilens rutor aldrig behöver skrapas. Att slippa snö blandat med grus i bilen är verkligen skönt, det också!