Motorsport – ett måste för dig som gillar bilar

För dig som tycker om att meka är bilar och motorer förmodligen inte bara ett intresse utan en livsstil. Hela ditt liv mer eller mindre kretsar runt allt som har med bilar att göra.

Formel 1 bil

Motorsport är förmodligen en stor del av ditt liv på ett eller annat sätt. Antingen kanske du gillar att köra och tävla själv eller så tycker du bara att det är otroligt underhållande att vara åskådare på olika stora motorsportsevent. Motorsporter är väldigt populära i Sverige, mycket tack vare vårt varierande klimat och terräng som ger förarna en spännande utmaning ute på banorna. Några av de mest populära motorsporterna är rally, speedway och förstås Formel 1.

Formel 1

Formel 1 är förmodligen den allra mest populära motorsporten internationellt sett, även om vi i Sverige generellt sett har ett större intresse för rally. Många kallar till och med Formel 1 för motorsporternas motorsport. Anledningen till att just Formel 1 blivit så populärt beror på flera olika faktorer. En av dem är att det är en väldigt spännande och fartfylld sport att se på. Som åskådare sitter man oftast på helspänn under loppen och vågar inte slappna av förens förarna kört över mållinjen. Då man kör i så höga hastigheter kan mycket hända under väldigt kort tid.

Den största händelsen inom Formel 1 är förstås VM. Varje år kör man ett flertal deltävlingar vars resultat avgör årets världsmästare. I år kommer vi för första gången på 23 år att få se en svensk förare delta i Formel 1-VM. Hur det går för den unge Marcus Ericsson ska bli väldigt kul att se. Den förare som är favorittippad i år är tyske Sebastian Vettel som hittills stått som segrare fyra år i rad. Kommer han att kamma hem vinsten en femte gång eller kommer vi att få se en ny segrare i år? Hos bettingbolagen kan vi se att även Lewis Hamilton och Fernando Alonso är starkt tippade inför årets Formel 1-VM. Finländarna Kimi Räikkönen och Nico Rosberg är ytterligare två förare som kan utmana vinnartiteln. Likaså den skicklige föraren Jenson Button. Som vinnande team ser vi i år att Mercedes AMG Petronas (föredetta Mercedes Grand Prix) är favorittippat med aningen bättre odds än Vettels team Red Bull.